Den fula avundsjukan

Ibland slår den till, den där avundsjukan som jag inte är stolt över. Den där fula. Den som man inte pratar om. Den som jag försöker dölja de gånger den dyker upp.

Avundsjukan när någon annan är gravid.

Igår när jag som vanligt kollade igenom aktiviteten på Instagram slog den till med full kraft. Jag kunde inte ens tänka att jag önskade att jag också var gravid. Det var bara jag, jag, jag. Varför är inte JAG gravid!

Jag skäms när jag tänker på det i efterhand. Sorgen och smärtan över vetskapen att det aldrig kommer vara jag som stoltserar med min mage på ett foto på Instagram går inte att beskriva. Men. Jag borde inte bli avundsam för det. Det är inte rätt.

Tjejen på fotot är verkligen någon jag är uppriktigt glad för att hon äntligen har träffat någon, äntligen blivit med barn. Hon är en gammal klasskompis, alltså i samma ålder. Så egentligen är jag glad. Men avundsjukan, ibland slår den till fast man inte vill.

Samtidigt har jag en annan gammal klasskompis som för tillfället går igenom hormonbehandling för att plocka ut ägg innan hon ska börja med cellgifter. Så olika situationer, den ena glädjefull, den andra bara hemsk. Tänker på dig, S, jag hoppas du vet det…trots att jag är en sån dålig vän, men det är jag å andra sidan större delen av tiden. (Vi får se till att boka in ett besök till dig nån gång när det passar. Om du vill förstås.)

Nr 9 av #blogg100

  2 Replies to “Den fula avundsjukan”

 1. Susanne Karlsson
  01 februari 2013, 21:49 at 21:49

  M, du är INTE en dålig vän. Vi är urusla på att höra av oss båda två, men när vi väl ses är det ju som vi sågs igår ?
  Känner igen avundsjukan, vid graviditeter… jobbar ju på ett företag där nya såna ploppar upp heeeela tiden. Missunnar ALDRIG, men stygnet av avundsjuka finns där. Nu har jag ju mina ägg, frågan är om tiden finns, chansen ges och jag kan komma över rädslan för cancer att gå vidare…
  Stor kram på dig och ser fram emot ett besök om det passar nåt tag =)
  /S

  • Mia
   02 februari 2013, 12:24 at 12:24

   Du är snäll du! 🙂

   Missunnade aldrig förr, det har kommit de senaste året/åren. Glad att hon jag skriver om inte gnäller lika mkt över krämpor som en annan som vi har pratat om förut gjorde. Men, men….

   Har ganska mkt på jobbet framöver, men så fort det ser bättre ut hör jag av mig! Kram!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: