10 veckor

Borde egentligen lägga ifrån mig datorn och sova, jobbar ju dag i morgon så klockan ringer okristligt tidigt. Tycker verkligen inte om att jobba dag efter en kvällstur och lägger sällan (läs aldrig) mitt schema så, men eftersom passen har flyttats hej vilt när man får tillbaka det så händer det då och då i alla fall. Trots en lugn kväll på jobbet (hade bara en patient när jag rappade till natten) så är jag trött och känner mig aningen sliten.

Men nu hade jag ju bestämt att jag skulle skriva lite om mina kommande tio veckor och viktminskningen. Idag ställde jag mig på vågen, trots att måndagar är min vanliga vägdag, och började således ett litet viktminsknings projekt på tio veckor. Varför just 10 veckor? Kan låta fånigt kanske, men jag ska åka på en 112-kryss och skulle då vilja vara smal och snygg (även om det sistnämnda kan bli omöjligt att få till). Och så är 10 veckor en bra tidsperiod känns det som, inte en hel evighet. Mitt mål är att gå ner 10 kg, vilket kan bli svårt då jag brukar gå ner 0.8 kg/vecka då jag sköter mig. Hur som helst, jag ska gör mitt bästa för att detta ska lyckas: jag ska äta rätt och träna 2-3 gånger/vecka (förutom promenader som ska tas varje dag).

Känns som jag har stått och stampat ett tag nu på ungefär samma vikt, jag behöver en liten morot för att verkligen ta tag i viktminskningen igen och den moroten får vara att känna mig smal när jag ska på kryssning. Det här SKA gå men jag behöver pepp från er, för jag vet hur lätt jag har att ta till onyttigheter när humöret sviker mig. Har några på jobbet som ska hjälpa mig med peppningen också, dels några som själva försöker gå ner i vikt (som jag självfallet ska göra mitt bästa för att peppa tillbaka) och dels några av de jobbarkompisar som jag står lite närmre.

Eftersom klockan nu har passerat midnatt så får detta räcka för ikväll. Ska försöka hinna med att lägga upp en vikttabell och förefoton i morgon. Men nu, sova.

%d bloggare gillar detta: