Dag 16 – Förgyll någons dag och din egen.

Att ge någon en komplimang betyder att du gett något positivt och gjort den personens dag ljusare och gladare, vilket i sin tur gör att du känner dig mer positiv.

Uppgiften för dagen var att ge en komplimang åt en vän och åt en främling, komplimangerna skulle vara äkta eftersom de annars inte fungerar. När jag tittade på människor skulle jag koncentrera mig på det som är positivt hos dem och försöka tänka ut en positiv sak hos dem.

Kan ärligen säga att mitt humör inte har varit toppen idag, hade svårt att vara positiv (kanske överdoserade jag igår) och jag tänkte inte på vad som var positivt hos de människor jag mötte. Dock gav jag en komplimang till en vän och även en komplimang till en främling. Vännen var en jobbarkompis, eftersom jag har jobbat idag. Kommer nu inte ihåg var det var exakt, dåligt minne idag. Sen så fick även en främling en komplimang och jag tror att den mottogs väl. Fast egentligen var det ingen främling, inte helt i alla fall, jag hade haft en anhörig till henne som patient på mitt gamla jobb.

Även jag fick en komplimang, eller något liknande i alla fall. Fick höra att jag alltid var så glad och att man blev på gott humör av att vara i min närhet. Inte illa att höra något sådant en dag då humöret verkligen inte var på topp…

%d bloggare gillar detta: