Dag 15 – Positivt tänkande

Detta är egentligen uppgiften för dag 16 men jag råkade visst göra den en dag för tidigt. Så igår tisdag var jag positiv som bara den.

Det här programmet handlar om positivt tänkande som livsstil, att tänka positivt är renande för sinnet eftersom positiv energi är sund och livgivande. Att tänka positivt är en stor ansträngning, det är lättare att tänka negativa tankar. Att komma ihåg för dagen var att lägga till en positiv kommentar eller tanke till varje handling och observation. Enligt boken så kommer jag när jag väl fått in vanan märka två saker: för det första hur lätt det är att vara negativ över småsaker och för det andra att positivt tänkande gör livet så mycket enklare.

Det gick bra för mig att vara positiv, men visst fick jag påminna mig själv några gånger under dagen och visst hade jag några ögonblick under dagen då jag muttrade lite för mig själv utan att lägga till någon positiv tanke eller kommentar. Men på det stora hela så gick det bra och jag ska verkligen försöka att göra det hela tiden, för livet blir verkligen så mycket lättare plus att man får mer energi och dagen blir roligare.

Det kändes bra, igår var en bra dag – jag vill ha fler sådana dagar!

%d bloggare gillar detta: