Dag 3 – Använd din kreativitet

Vi kan lättare förstå våra tankar om vi låter dem komma till uttryck genom att skriva eller måla.

Idag ska du rita en bild och skriva en dikt om vad som rör sig i dina tankar, en framställning av det som pågår här och nu.

Jaha ja, nu börjar det bli lite krångligt tycker jag. Rita? Det har jag inte gjort på år och dar, vet inte ens om jag har några pennor. Fast det hade jag ju, så jag försökte rita något men det blev mest en massa kludd. Är det kludd som pågår i mitt inre? En av ”teckningarna” var ett stort frågetecken i många färger, för att symbolisera ovissheten jag känner. Och så var det diktandet då, och visst, det behövde inte vara några litterära mästerverk men jag känner ändå att jag behåller dem för mig själv i min ”vanliga” dagbok som fått komma fram igen.

Mitt liv går mycket upp och ner nu, ena dagen bra, den andra dålig. Ena dagen fylld med klarhet, den andra med ovisshet. Just nu vet jag inte var livet är på väg, vissa dagar tror jag mig veta men sen slår det mig att jag faktiskt inte vet. Jag har inte så många planer just nu, mitt liv går ut på jobba-äta-sova och det är visserligen inte så jag vill ha det men det är så det är. Visst, man kan säga att min fokus på mig själv detta år är en plan, en plan för att må bättre. Och tänker jag efter så planerar jag ju för att komma härifrån, det vill säga flytta till ett område där jag verkligen vill bo – det är ju en plan även det.

Slutsats? Att använda min kreativitet var inte lätt, hade lättare för det när jag var yngre men har tappat bort det någonstans på vägen.

%d bloggare gillar detta: