Vecka 18

Vecka 18 avklarad och nu bara åtta träningsveckor kvar, varav den sista avslutas med Stockholm marathon! Det närmar sig. Något som också närmar sig är Tjejvättern (som är helgen efter maran) och jag börjar känna en viss stress över att jag borde cykla också. (Mer tankar om cyklingen i ett annat inlägg). Visst, mitt huvudmål just nu är löpningen och Tjejklassikern jag gör vid sidan om är bara en bonus, men samtidigt så vill jag ju förbättra min tid från förra året (och förhoppningsvis inte hamna för långt efter min syster).

Följt träningsplanen denna vecka, styrka x 1 och löpning x 3. Däremot ingen cykling, men den har jag tänkt börja med när underlaget tillåter – det vill säga, när de sopat gatorna rent från allt grus.

Träningen

Måndag: Styrka
Tisdag: Vila
Onsdag: Löpning
Torsdag: Vila
Fredag: Löpning
Lördag: Vila
Söndag: Löpning

Löpningen

Veckans tre pass avklarade: lättdistans, backintervaller och långpass. Långpasset denna gång var på 18 km och denna gång lyckades jag välja en runda med bättre underlag. Det känns som det går framåt med löpningen men jag känner mig fortfarande för långsam. Intervaller är ett bra sätt att få upp hastigheten men fy vad jag avskyr intervaller. Backintervaller ska vi då inte tala om, men finns det något värre? Hur som helst, jag är mycket nöjd över att ha överlevt det passet.

Vikten

Så var det vikten och på den punkten kan jag säga att jag inte riktigt har skött mig denna vecka. En anledning till det är påsken då jag tog på mig ett extra nattpass och jobbar man påsk så måste man ju få äta lite godis. I alla fall slutade veckan med ett minus på vågen, något som jag kan tacka långpasset i söndags för. Befinner mig fortfarande på fel sida 80-strecket men det ska ändras till nästa måndag.

 

›› 40/100 #blogg100

%d bloggare gillar detta: