Jag tycker inte om doktorer!

Det kan ju låta som en konstig sak att säga när jag dagligen jobbar med dem. Och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte tycker om de flesta av dem. Det jag menar är att jag inte är så förtjust i att uppsöka dem som privatperson när de är i sin yrkesroll –  det ska mycket till för att jag ska boka tid hos en doktor. Detta är inget unikt för mig, vi vårdpersonal är dåliga på att göra det.

Men idag, tro det eller ej, var jag till vårdcentralen med min hosta som jag har haft i tio år. Jag har faktiskt försökt få hjälp med den förut, tror det var 4-5 år sedan, men de var inte riktigt intresserade av att utreda den. Då var de mer fokuserade på mitt dåliga blodvärde som eländet hade ställt till med, men det var något som jag redan stod under behandling för så det var lite irriterande att de inte tog min hosta på allvar. Det senaste året så tycker jag att min hosta har blivit värre, och med nya arbetskamrater som tjatat på mig, så bestämde jag mig för att försöka igen. Doktorn som jag träffade idag tog det lite mer på allvar, eller hon lyssnade på mig i alla fall. Sen får vi se om det leder till något som gör att min hosta åtminstone kanske kan lindras lite.

Så idag har jag hur som helst fått lämna en massa rör blod, de tog en nasofarynxodling också och huvaligen vad jag avskyr det. Tyckte aldrig om peta i nästan på patienter heller för att jag vet att det inte är så trevligt, nu vet jag att det inte alls är trevligt – det var riktigt hemskt! Hur som helst, nu ska jag få göra en lungröntgen, tänkte göra det redan i morgon eftersom det har drop in på röntgen här hos oss. Remiss ska skickas för spirometri men enligt doktorn jag träffade idag så kunde det dröja för det var många som väntade på den undersökningen. Och till sist fick jag ett recept på Omeprazol eftersom min hosta kan bero på ett magmunsbråck, något som jag själv har misstänkt lite på grund av att jag ofta hostar så jag kräks i samband med måltider plus att jag hostar mer när jag går och lägger mig. (Något som dock talar emot den diagnosen är att jag nästan aldrig har sura uppstötningar.) Skulle ju vara skönt om det hjälper med Omeprazol, men har inte så stora förhoppningar. Min syster var skeptisk också när jag berättade om det. Och just ja, hon (min syster alltså) har hostat i fler år än jag. Hon väntar för nuvarande på att få komma till öron-näsa-hals.

›› 38/100 #blogg100

%d bloggare gillar detta: