Första veckan

Aningen försenad men här kommer en sammanfattning över den första veckan, nu när vecka två snart är förbi. Det blev mer träning än vad jag hade planerat med det kändes ändå inte för mycket. Så här såg veckan ut:

Träningen

Måndag: Zumba (första gången för mig)
Tisdag: Löpning
Onsdag: Styrka + några minuters stakmaskin (måste ju tänka på skidåkningen också)
Torsdag: Löpning
Fredag: Styrka
Lördag: Löpning
Söndag: Cirkelträning med ”Testpiloterna” på mitt gym

Löpningen

Tre pass, helt enligt plan/program. Jag har, som jag skrivit tidigare, medvetet valt ett ”enkelt” program som riktar sig mot personer med liten eller ingen löpvana. Varför? Jag är så förbaskat långsam och det var det enda programmet som passade in på en sluttid som jag faktiskt kommer att klara av (om det sen går snabbare så är ju det bara en bonus). Lite löpning i passen så här i början, som mest endast 9 minuter och det kan ju låta lite med tanke på att jag redan springer nästan en mil. Därför försöker jag hålla en högre hastighet på löppartierna mot vad jag haft de senaste åren, eller någonsin.

Vikten

I och med jag ska springa ett marathon så skulle det vara bra att väga lite mindre för att minska påfrestningen på kroppen och då framför allt mina knän som jag opererat några gånger på grund av medfödda problem. Jag som egentligen är emot olika pulverdieter har hoppat på en sådan för att kickstarta viktminskningen. Förutom de två första dagarna (lördag+söndag denna vecka) då jag endast drack shakes så dricker jag nu två shakes per dag och en vanlig måltid. Jag har en viktcoach som jag nu till en början träffar ungefär varannan vecka då vi exempelvis pratar om ovanor och hur man ska ändra på dem och istället skaffa bra vanor. På mina besök hos henne görs även mätningar av kroppssammansättningen för att se att jag minskar i fett och inte i muskler.

Hur som helst, denna första vecka (varav endast två dagar på viktprogrammet) så väger jag 83.2 kg, en minskning på 1.8 kg. Jag är nöjd!

%d bloggare gillar detta: