Första passet, första veckan

26 veckor långt är träningsprogrammet som jag följer på Marathon.se, idag var första passet och om vi säger så här – det känns rätt avlägset det där målet, att springa Stockholm Marathon den 30:e maj 2015. Idag är det 179 dagar kvar och jag vet att om jag bara håller mig till mitt träningsprogram så kommer det inte bli några problem, men jag måste verkligen hålla mig till programmet och inte avvika någonstans på vägen…något som jag annars har en tendens till att göra. De lopp som ingår i Tjejklassikern är så pass korta att man klarar av dem även om det varit sisådär med träningen, men när det kommer till ett marathon så är det inte riktigt lika enkelt.

Men hur som helst, nu är träningen i gång och i gång ska den förbli. Dagens pass bestod av mestadels gång eftersom jag har valt ett program med en hög förväntad sluttid, snabb är nämligen något jag aldrig kommer att bli. Programmet riktar sig nog främst till personer som i dagsläget inte springer alls, åtminstone känns det så, men jag har ändå valt att följa deras passbeskrivningar och då försöka hålla ett lite högre tempo än vad som är tänkt. Det skadar aldrig att försöka bli lite snabbare tänker jag.

Nästa löppass blir på torsdag och i morgon så blir det en sväng till gymmet. Har ännu inte bestämt mig för om det blir Styrka med boll eller bara styrketräning, får se hur jag känner i morgon.

%d bloggare gillar detta: