Jag gör det ändå

Det satt långt inne men idag kom jag ut och sprang. Min sista riktiga runda var nog i november, sen dess har jag hunnit med att vara sjuk två gånger och ätit en hel del onyttigheter. Ingen träning sedan dess förutom min helg i Sunne och de gånger jag kom ut och åka skidor (under de få vintriga dagar vi haft). Men idag kom jag ut på min 5K-runda, det gick inte snabbt men jag sprang hela rundan och det var det länge sedan jag gjorde.

Det går ganska trögt med träningen nu, peppen och motivationen saknas, så det som gjorde att jag kom ut och sprang idag var dels att jag ville testa en funktion med min GPS-klocka men också en annan sak – tanken ”jag gör det ändå”. Jag var inne hos Katarina och läste att hon också kämpar med motivationen men att hennes mantra ”jag gör det ändå” ofta fungerade för att få henne att träna. Just do it eller jag gör det ändå, läs om det i Linnas träningsskola. Idag fungerade för mig, kanske inte gör det alltid, men idag och jag ska försöka ta till mig tanken – ”jag gör det ändå”.

Yay & nay

Jag gör det ändå kan ju förstås motarbeta också, beroende på när man väljer att använda frasen. Idag, när jag var trött efter löpningen och det var intressanta OS-sändningar på tv, så blev det pizza till middag. Jag funderade länge på om det skulle bli pizza eller inte, om det var värt det (i viktminskningssyfte) eller inte. Till sist var jag superhungrig och jag tänkte att det visserligen inte var värt det men jag gör det ändå.

Ja ja, så kan det bli. Nu dags för sängen, måste försöka sova ordentligt dessa sista dagar innan det är dags för tre mil på skidor.

%d bloggare gillar detta: