Den där barnlösheten igen

Som vanligt så är den ständigt närvarande, som en efterhängsen vän/ovän som jag inte kan skaka av mig. Poppar fram vid väntade som oväntade tillfällen för att skratta mig rakt i ansiktet, för att göra mig ledsen. Ibland är det ren dumhet från min sida att jag blir påmind. Så var fallet idag då jag fastnade framför ett avsnitt av Tori & Dean, Tori väntar deras andra barn (numera har de fyra) och de var tillsammans till hennes OB/GYN för ett ultraljud.

Ja, vad ska man säga. Jag minns alla gånger jag sett min egna tomma livmoder när jag gjort VUL (vaginalt ultraljud), tomt så det ekat. Några gånger såg jag äggblåsor, många gånger cystor…och en gång den tomma hinnsäcken. Den hinnsäcken som det kan ha varit ett foster i, det närmaste jag kommit till att vara gravid.

Men det där med att göra ett ”riktigt” ultraljud, du vet ett sådant när de kletar gel på magen och man sen får se ett levande barn, har jag aldrig fått vara med om. Jag har aldrig fått ligga där på britsen med ett stort leende, med en blivande pappa vid min sida. Aldrig fått uppleva det, kommer aldrig få uppleva det.

Det gör ont.

Och sen kan man ju också fundera över hur smart det är att sen titta på Say yes to the dress, för det mår jag inte heller så bra av. Eller jo, det är kul att se massor av vackra brudklänningar men jag påminns också om att jag aldrig kommer få ha på mig någon fin klänning, igen. Och dessa ord skriver hon som sagt att gifta sig minsann inte var något hon skulle göra igen. Fast man kan ju ändra sig, men att jag ändrar mig behöver inte betyda att det därför kommer att ske.

Fick frågan idag vad jag hade för mål i livet, ingen av de saker jag nämnde ovan nämndes….och skulle jag skriva att dessa var två av mina mål skulle jag få så många efter mig. Att få barn och gifta sig? Skämtar du, lever du på medeltiden? Hur som helst, det spelar ingen roll för även om barn och giftermål (i en fin klänning) skulle vara mina mål så är de båda lika ouppnåeliga. Så vad spelar det för roll vad jag kallar saker och ting, två önskningar eller mål? Inget av dem kommer ändå att ske…

Men skämtar du med mig?! Sex and the City på tv, och vilket avsnitt? Jo, det då Miranda är och gör ultraljud. Ja, vad ska man säga.

%d bloggare gillar detta: