Vikt & mått

Det har gått åtta veckor sedan jag började äta mindre kolhydrater och röra på mig mer, tiden har verkligen gått fort. På denna tid har jag gått ner 5,7 kg och minskat nio centimeter i midjan. Om jag är nöjd? Jo, det är jag….eller det beror hur jag väljer att tänka på det. Om jag tänker ”wow, jag har gått ner 5,7 kg!” så är jag nöjd, tänker jag däremot ”jag har gått ner 5,7 kg på åtta veckor, det är bara 0,7 kg/vecka” är jag inte lika nöjd. Fast det borde inte bero på hur jag formulerar tanken, jag borde vara nöjd ändå och dessutom är 0,7 kg/vecka bra.

Syster frågade igår om jag märker det på kläder, men det gör jag inte. Inte så konstigt eftersom jag ännu inte är nere på den vikt jag var på större delen av förra året och jag har inte köpt några nya kläder sedan jag gick upp till runt 90 kg i slutet av 2012. Visserligen märks det lite på mina löparkläder, men å andra sidan så kanske jag har tänjt ut dem. Jag tycker inte heller det märks att jag gått ner i vikt när jag tittar mig i spegeln heller, kanske i ansiktet men inte någon annanstans. Tittar jag på måtten så ser jag ju att det har hänt saker, men jag känner/ser det inte än.

Min vikt och mått finns här.

Nr 33 av #blogg 100.

%d bloggare gillar detta: