Suttit på baken hela dagen

Idag har jag varit på introduktionsdag för nyanställda på sjukhuset. Vad detta betyder är att jag suttit och lyssnat på olika människor från 8:30-16:00, vissa saker var givande och andra inte. Tyvärr resulterade dagen i att jag fick huvudvärk som inte har gått över trots mängder av vätska och alvedon, önskar jag hade diklofenak hemma. Som vanligt hade jag inga värktabletter med mig, måste lära mig att ha några i väskan.

Det här med att sitta och lyssna hela dagen är något jag inte är van med längre, det är jobbigt. Bara att sitta hela dagen är jobbigt och jag är glad att jag inte har ett stillasittande jobb. Men jag har tränat! I morse gjorde jag #enfemma och nu ikväll var jag ute och sprang. Det tog emot att ge sig ut men ut kom jag. Nöjd med det men inte nöjd med matintaget idag. Jag känner ett sug efter onyttigheter, speciellt smågodis. Sugen på att ta ett varmt bad, läsa en bra bok och ha en skål med smågodis och ett stort glas med Pepsi Max på en pall bredvid. Men jag har inte låtit suget vinna, alltid något. Huvudvärken och suget efter onyttigheter har gjort att humöret inte precis är på topp. Okej, godissuget kan visserligen vara ett resultat av humöret eftersom jag alltid varit en känsloätare.

Idag fick jag ett minnesalbum från begravningsbyrån. Om pappas begravning, bilder på kistan och blommorna, texterna från korten…blev så klart en del tårar, speciellt när jag blev påmind att hon dog alldeles för ung. Pappas fastrar hade skickat blommor, hans fastrar! Alla på pappas sida av släkten har blivit gamla, men inte pappa som dog sex veckor innan han skulle ha fyllt 70. Det är så orättvist…

Nr 22 av #blogg 100.

%d bloggare gillar detta: