Om vikten och siffrorna

De som varit uppmärksamma har kanske sett att det tillkommit en till sida här som heter siffror, men med tanke på att de flesta använder någon form av RSSläsare nu för tiden så har nog de flesta missat. Dessa siffror gäller självklart min vikt och mitt senaste och sista försök att bli av med några kilon, eller ganska många för att vara ärlig. Detta försök startade sista lördagen förra året, med ett undantag för själv nyårsafton då jag tillät mig både godis och chips (det som var kvar slängdes dock när klockan passerat midnatt). Efter pappas död så var aptiten för helt borta för att sedan komma tillbaka i form av en chips- och dippdiet. Låt mig säga så här, den gjorde inte underverk med vikten och jag gick nog upp ett par kilon innan jag bestämde mig för att äta lite bättre igen. Egentligen hade jag bestämt sedan tidigare att jag skulle börja igen när jag fått hem min FitBit Aria och den hann komma innan 2012 var slut.

Jag har tidigare i livet viktväktat några gånger, den mest framgångsrika gången gick jag ner 23 kg som sedan kom tillbaka under de åren då barnlösheten var som mest jobbig. Jag har även provat strikt LCHF och GI, dessa försök har lärt mig att jag mår bäst när jag äter mindre kolhydrater. Denna gång har jag därför valt att äta kolhydratreducerat och jag loggar min mat på Matdagboken där jag är premiummedlem, hittills är jag mycket nöjd med sidan.

Så hur har det då gått? Jodå, bara bra. Har inte ”fuskat” någon dag och jag har även bokfört allt jag ätit de fyra veckor jag har varit i gång. Resultatet av detta är att jag gått ner 3,8 kg! Mycket kvar, men en bra början. 🙂

Nr 4 av #blogg100

%d bloggare gillar detta: