Dag 10 – Ta reda på hur andra uppfattar dig

Uppfattar dina vänner dig på samma sätt som du själv gör? Uppfattar de dina förtjänster? Uppfattar de dig som en positiv person eller verkar det som du visar dem dina mer negativa sidor?

Idag skulle jag ta reda på hur andra uppfattar mig och jämföra det med hur jag själv uppfattar mig. Jag fick välja mellan några frågor och jag skulle först besvara dem själv, sen skulle tre-fyra vänner besvara dem också. De vänner jag valde ut var min fd jobbarkompis C, den fd hussen och Maria.

Fråga 1: Om jag var en färg, vilken färg skulle det vara?
Mitt svar: Grå – för att det är en blandning av vitt och svart, ibland är jag glad och ibland ledsen.
Mina vänner svarade: Rosa – för att jag är mjuk, snäll och lite barnslig. Röd – för jag är varm. Blå – för att jag är lugn.

Fråga 2: Om jag var en årstid, vilken skulle jag vara?
Mitt svar: Höst – för att jag är tråkig.
Mina vänner svarade: Vår – för att jag är inte för kall och inte för varm. Vinter – för jag tycker om att mysa och längdskidor. Höst – för jag tar stilla promenader.

Fråga 3: Om jag var en bil, vilken modell skulle jag vara?
Mitt svar: Volvo – pålitlig (även om jag inte direkt är någon Volvoälskare).
Mina vänners svar: Cab av något slag – för att jag tycker om när det är lite bekvämt. Sportbil – för att jag är i farten. En bil som är sportigare på insidan än vad den ger sken av från utsidan – för att jag är mer än vad som avslöjas vid första anblicken.

Mina svar skiljer sig mycket från de svar som jag själv givit. Jag tenderar att se mig själv som en tråkig och deppig person – inget nytt. Men det är inte så jag uppfattas av andra, inte det heller någon nyhet. Jag vet att jag har en felaktig självbild och jag jobbar på att förändra den. Att jag skulle vara deppig till exempel, är något som har hängt med enda sedan jag var liten. Fast nu är jag ju oftast glad men skulle någon be mig att beskriva mig själv så skulle jag säga deppig. Varför egentligen? Jag förstår inte, varför hänger det kvar. Visst, jag är deppig emellanåt, kanske mer än andra men definitivt mycket mindre än när jag var yngre.

%d bloggare gillar detta: