Inga påsktraditioner

Det här med traditioner vid högtider, jag har inga. Vid påsk kan jag inte minnas att vi hade några speciella när jag växte upp, men det borde vi ha haft. Eller? Jag minns faktiskt inte, jag borde fråga min syster någon gång. Jag tror mig minnas att jag i alla fall fick något påskägg och att jag drack några påskmust.

Som vuxen har det egentligen inte heller varit några traditioner att tala om. När jag var gift så brukade min svägerska och hennes sambo komma upp till oss från Skåne vid påsk, men det handlade mer om att de då hade lediga dagar och inte att vi ”firade” påsk. Vi brukade umgås och äta god mat som min exman lagade.

Och nu? Ja, jag äter väl lite godis. Några ägg. Tar någon promenad. Tycker lite synd om mig själv.

(Visst hade jag kunnat åkt till min syster, men jag tror inte hon har egentliga traditioner hon heller. Men jag hade inte behövt vara ensam.)

›› 45/100 #blogg100

  One Reply to “Inga påsktraditioner”

  1. 14 april 2017, 23:55 at 23:55

    Vi har bara en påsktradition och det är att Mattias fiskar på långfredagen. Allt annat är som en vanlig helg, bara längre. Vi äter inte ens mer ägg än vanligt. Men vi fick godis och äggfrukost på jobbet och det var ju trevligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: