I just wanna run!

Men varför gör du inte det då?! Ja, det kan man verkligen fråga sig. Jag försökte idag men det fungerade inte alls. Alltså, det fungerar att springa men det känns inte bra. I alla fall gjorde det inte idag.

Jag gav mig ut på förmiddagen idag och bara det är en förklaring till att det inte kändes bra. Varför? Jag är ingen morgonmänniska, inte heller en förmiddagsmänniska. Jag är en utpräglad kvälls- och nattmänniska och har så alltid varit. Men planen för dagen var att tvätta några maskiner tvätt så då var jag tvungen att duscha innan (eftersom jag hänger tvätten över badkaret).

Jag kände direkt att det inte stämde idag, kroppen kändes stressad och jag upplevde att pulsen var hög. Jag brukar kunna få bort den känslan men idag gick det inte alls. Försökte fokusera på annat, som att det var en bra låt jag lyssnade på, som att solen sken, att det är ok att ta det lugnt – men det hjälpte inte. Jag blandade gång och löpning men på det stora hela kan jag nog kalla passet en powerwalk istället för ett löppass, och jag valde ganska direkt att det inte skulle bli någon mil idag utan jag kortade ner rundan rejält.

En annan förklaring till att det inte känns bra just nu är att jag inte är i form eftersom jag knappt inte sprungit något sedan New York. Konditionen är usel, om jag säger så. Att jag dessutom lagt på mig åtta onödiga kilon sedan november gör ju inte precis saken bättre. Kroppen är så tung!

Men. Jag saknar den där känslan när det känns som hela världen ler mot mig och jag ler mot den, när jag kan springa långpass och det bara är härligt. Det är den känslan som gör att jag inte slutar springa, det och det faktum att jag tycker om att springa lopp och gå i mål. Och det är mycket roligare att gå i mål om man känner att man har gjort ett bra jobb, det vill säga om man har tränat. Jag är ju alltid långsam, men jag jämför mig å andra sidan bara med mig själv…och i vissa fall även min storasyster.

I just wanna run!

 

 

Och jag vet att texten till låten kanske inte passar så bra in på den känslan jag vill ha, men jag tycker om den och låten finns på en av mina springlistor.

›› 19/100 #blogg100

%d bloggare gillar detta: