Race report: Vansbrosimningen 2015

 Yes, I did it!

Så, hur var det? Faktiskt riktigt kul och inte alls så jobbigt som jag hade trott. Inte heller så trångt och hemskt som jag hade befarat. Visst, jag blev på-/översimmad två gånger men sparkar klarade jag mig ifrån. Det blev visserligen trängre sista kilometern men aldrig så det blev jobbigt. Men vi tar det från början…

Starten gick lugnt och fint, var lite kallt att stoppa ner fötterna i vattnet men hade inga problem att komma i. Ganska mäktig syn att se alla badmössor guppa omkring, min startgrupp hade gröna mössor.

Jisses så långsamt det går, skulle det inte vara medström här? Jo, visst är det medström men med min usla teknik så går det långsamt. Simmar och njuter av temperaturen på vattnet, solen som strålar. Härligt! Precis vid 1-kilometersmarkeringen kommer de snabbaste i startgruppen efter i kapp oss som simmar långsamt. Första kilometern gick på 25:19 (eller möjligen en minut snabbare, slog på klockan lite tidigt).

Simmar, simmar, simmar, kommer inte nästa boj snart. Många som simmar bröstsim, åtminstone bland oss långsamma. Fler och fler med vita mössor (startgruppen efter) kommer i kapp och det blir lite trängre i vattnet. Ändå inte trångt och jag simmar fortfarande och njuter av ögonblicket. Vid markeringen för 2 kilometer kommer nästa startgrupp ifatt oss eftersläntrare. Andra kilometern gick på 36:56.

Jaha ja, nu blev det motström också. Och kallare vatten. Håller mig till bryggan för att påverkas så lite som möjligt av motströmmen. Här blir det ganska trångt, smalare ränna att simma i och många som vill simma så nära bryggorna som möjligt. Snart i mål, snart. Nu börjar det bli lite jobbigt och jag ser verkligen fram emot att komma i mål och få min medalj. Sista kilometern gick på 38:17.

Yes, upp med handen på brädan – jag är i mål! Ner med fötterna på rampen, gå. Men som jag vinglar. Blev ledd till en trapp och satt där ett tag. Jag var inte ensam om det, vi var några som satt där och jag såg fler som såg rätt vingliga ut när de kom ur vattnet. Officiell tid 1:38:12.

Ja, långsamt gick det! Har ingen teknik att tala om, jag kan inte crawla och mitt bröstsim är inte bra det heller. Jag har för dålig benspark, simmar inte alls rätt och då är det främst mitt vänsterben som gör något helt annat. Anledningen till det är att mitt knä förut luxerade mycket lätt så jag la mig till med någon konstig spark för att undvika att knäskålen skulle hoppa ur led. Nu efter den senaste operationen så luxerar den inte lika lätt men jag har fortfarande kvar den underliga bensparken som inte ger tillräckligt med kraft. Bensparken vid crawl passar mig bättre men eftersom jag inte kan crawla (än) så är det bröstsim som gäller.

Kommer jag göra det igen? Ja, definitivt! Kanske har jag hunnit med den där simkursen innan dess också.

Men nu sängen, i morgon är det dags för Vansbro Tjejsim. 🙂

%d bloggare gillar detta: