Kylskåpsmotivation

MotivationKänner mig frisk(-are) idag och i morgon blir det jobb igen – som jag har längtat! I och med att jag börjar känna mig frisk så har jag även börjat känna av stressen inför att vara redo för ett marathon om 10 veckor. Denna jäkla förkylning/influensa eller vad det nu var har gjort att det känns som jag hamnat på ruta 1 igen. 🙁 Nu måste träningen komma igång ordentligt och motivationen måste hålla i sig till den stora dagen.

Och hur ska jag lyckas med det? En mycket bra fråga eftersom sviktande motivation är mitt största problem några veckor in. Det är ju så mycket lättare att strunta i att träna och istället ligga hemma på soffan och äta en massa onyttigheter. Men det får jag och kan jag inte göra denna gång –  det är ju för guds skull ett helt marathon som ska springas denna gång. Missförstå mig rätt, jag vill verkligen springa ett marathon! …vet dock hur jag brukar fungera och denna gång måste jag bryta gamla vanor och verkligen kämpa.

Men tillbaka till frågan, hur ska jag lyckas med det? Jag bara ska! Som en liten hjälp har jag i kväll skrivit ett hälsokontrakt för de kommande tio veckorna och printat ut bilder som ska påminna mig om min målbild. Har skrivit ut en tabell där jag ska kryssa av min träning också, för att se vad jag redan har åstadkommit och hur liten tid det faktiskt är kvar. Tänkte tapetsera mitt kylskåp med dessa, för att påminna mig vad jag vill och var jag ska. Det här ska gå!

Bilden på den glada tjejen som går i mål kommer från Stockholm Marathons sida och bilden på medaljen har jag hittat hos Jörgen som sprang loppet förra året.

›› 18/100 #blogg100

 

%d bloggare gillar detta: