På vingliga ben

Rullskidor

Skrev för ett tag sedan att jag skulle prova på att åka rullskidor, det jag inte har berättat att jag den dagen bestämde mig för att köpa ett par – helgalet. Min plan var att låta dessa ligga och vila tills jag cyklat den lilla rundan för jag ville inte råka åka omkull och slå mig. Ja men eller hur, jag är ju duktig på att hålla mig till mina planer. Idag var jag till XXL för att köpa en billig våtdräkt jag kollat ut tidigare (ska ju simmas om en månad) och råkade komma därifrån med ett par stavar till rullskideåkning också. Eller råkade, jag hade kollat ut dem hemma så råkade kanske är fel att säga.

Hur som helst, väl hemma kunde jag inte låta bli att gå ut och prova en liten runda men jisses så vingligt det var. De som såg mig måste haft svårt att hålla sig för skratt för det skulle jag ha haft. Stakning och stakning med frånskjut fungerade hyfsat men att diagonala var hur läskigt som helst. Hyfsat och hyfsat gällande stakningen, jag tog mig fram i alla fall. Snabbt gick det inte och jag höll på att fara omkull både en och två (och tio) gånger. Borde köpa knäskydd, armbågsskydd, kudde till baken, luftkudde till hela mig… Fast det blir nog bättre om jag får öva mig mer, kanske åtminstone, ska lära mig att stanna också. Åkte fyra och en halv kilometer sammanlagt och höll mig på en cykelväg en bit från där jag bor. Kul? Ja, definitivt. Jobbigt? Verkligen!

Mina rullskidor är Elpex Vasa 610, bindningar Salomon SNS profil Equipe classic, stavar OneWay Diamond 60 Cross.

›› 97/100 #blogg100

%d bloggare gillar detta: