Ett hopkok blev det

Matlådor, dessa ständiga matlådor. En plåga är vad det är. Alltid förberedas för morgondagen eller fler dagar framöver, gärna med något nyttigt i som dessutom gärna ska vara gott. Jag önskar så att jag hade ett jobb som tillät att jag gick ut och åt men se det har jag ju inte. En halvtimmes lunch är allt jag har och då hinner man knappt ner till Pressbyrån för att köpa något ätbart eftersom tid måste finnas att faktiskt äta maten också. Att hinna gå till personaltmatsalen finns inte med på kartan, det är omöjligt på endast en halvtimme. Så alltså, matlådor, denna ständiga plåga.

I cirka två veckors tid har jag ätit keso med apelsin för att jag inte orkat fundera ut och tillaga någon mat. Hemma har jag ätit keso även till frukost men då med banan, måste ju variera mig, och efter jobbet har det blivit mackor. Underbar kosthållning med andra ord. Men idag tog jag en runda i min frys och hittade tråkig lövbiff som fick koka upp ordentligt tillsammans med passerade tomater, vitlök och kryddor. Hällde i vatten och gjorde en soppa av det. Tänkte köpa lite cremé fraiche i morgon att ha till så om jag har tur så blir det riktigt gott, eller i alla fall ätbart.

Nu mot sängen så jag förhoppningsvis vaknar någorlunda pigg i morgon och sen kan njuta av min lunchsoppa när det väl blir tid för det.

›› 23/100 #blogg100

Post navigation

%d bloggare gillar detta: