Skidläger med Topphälsa

skidhelg

I helgen var jag till Sunne och Selmpa Spa på skidläger med Topphälsa. Äntligen har jag invigt mina längdskidor! I och med det har jag också åkt längdskidor för första gången på över 25 år, med andra ord verkligen på tiden. Med tanke på att det var så länge sedan jag stod på ett par skidor och jag snart ska åka Tjejvasan så tyckte jag att det var en bra idé att lära mig hur man ska göra så att de tre milen inte blir lika plågsamma som de annars skulle kunna bli.

Eftersom snön hållit sig borta även i Värmland (den kom visserligen helgen jag var där) så åkte vi i skidtunneln i Torsby och det var kul att få uppleva det. Trots att vi var en del nybörjare som trängdes med åkare på elitnivå så var det bra stämning och inga sura ord när någon var i vägen. Temperaturen var några behagliga minusgrader och spåren var bra.

Tre teknikpass hann vi med samt diverse föreläsningar och andra träningspass om man så ville. Under teknikpassen så övade vi bland annat på diagonalåkning, stakning och stakning med frånskjut. Eftersom alla inte befann sig på samma kunskapsnivå så var vi indelade i grupper, min grupp (nybörjargruppen) tog det lite lugnare i nedförsbackarna och tyckte nog alla att de där med att ta sig i och ur spår var lite knepigt med långa skidor under fötterna. Min stora utmaning är att våga och tro att jag verkligen kan. Rädslan för att ramla och skada mina knän är stor och trots att jag inte vill hör jag min så kallade mors röst som uppmanar mig att inte göra det ena eller det andra – ”akta, gör inte si, gör inte så, akta dina knän!”

Två riktiga experter var med på resan, Christer Skoog som tränat bland annat svenska landslaget och Emelie Öhrstig som tog VM-guld i sprint 2005.

Jag är riktigt nöjd med min helg i Sunne! Nu hoppas jag att den snö och kyla som vi har nu håller i sig så jag kan åka många gånger till innan det är dags för den första delen i min Tjejklassiker.

Bilden ovan visar nästan hela gänget som var med på lägret.

%d bloggare gillar detta: