Målgång #blogg100

De senaste 100 dagarna har jag skrivit (minst) ett blogginlägg om dagen, idag är dag 100 och alltså målgång. Har det varit svårt? Nja, inte direkt. Jag skulle ljuga om jag sa att jag varje dag vetat precis vad jag skulle skriva om, men i slutändan har det åtminstone kommit ett inlägg – kanske inte det mest spännande eller läsvärda jag skrivit men ändå ett inlägg. Fast, om jag ska vara ärlig, så är inte speciellt många av mina inlägg speciellt spännande eller ens roliga/intressanta att läsa. Jag skriver inte en riktad blogg, jag skriver om mitt liv och vad för tillfället rör sig i huvudet. Detta kan vara allt från min ofrivilliga barnlöshet och min dumma kropp, mitt jobb, träning och vikt, sorgen efter pappa, tokigheter som missarna gör eller helt enkelt saker som jag hittat på nätet. Många tycker dessa bloggar är bland de tråkigaste man kan läsa, livstils-/vardagsbloggar eller vad man nu vill kalla dem. I mitt fall är det precis tvärtom, jag kan tycka riktade bloggar är otroligt tråkiga att läsa och i mitt flöde är det få som är riktade, om man nu inte kan kalla just livsstilsbloggar för just det. Som tur var är vi alla olika och det bästa är att det finns utrymme för oss alla. Är du inte intresserad av att läsa, läs då inte utan hoppa vidare till något som intresserar just dig.

Har jag lärt mig något under dessa 100 dagar? Nja, det vill jag väl inte direkt påstå. Däremot har jag kommit in i blogginläggstänkandet igen, du vet när du tänker när det händer saker att det där måste du blogga om, eller när du går och komponerar ihop blogginlägg i huvudet. Om jag kommer fortsätta att skriva minst ett inlägg om dagen? Nej, det tror jag inte, men jag kommer nog skriva lite oftare än vad jag gjorde innan denna utmaning. För saken är den att jag trivs med att blogga, jag mår bra av att skriva av mig om jobbiga saker eller bara fylla i någon lista då och då.

Besökarantalet har ökat under utmaningens gång till ungefär som det var tidigare när mitt bloggande var mer frekvent. Inget stort besökantal per dag men det är inte heller något jag eftersträvar, jag skriver som sagt för att jag mår bra av det. Något som många av de bloggar jag följer har tagit upp tidigare är att antalet som faktiskt kommenterar ens inlägg har minskat, vilket är otroligt tråkigt. Jag erkänner, jag är själv dålig på detta och en anledning är att jag läser inläggen i Feedly och då är för lat att klicka mig vidare till själva inlägget för att skriva en kommentar. Måste bättre mig där!

Men oj, klockan börjar bli mycket och om några timmar måste ju iväg till jobbet igen, och jag som precis kom hem därifrån. För att avsluta det hela – jag är glad att jag hoppade på denna utmaning och är stolt över mig själv att jag faktiskt lyckades med bedriften att skriva ett inlägg om dagen i 100 dagar!

Jag har gått i mål! Får se nu om man får en gratismånad av Netflix eller inte. 🙂

Nr 100 av #blogg100 – målgång! 🙂

%d bloggare gillar detta: