Det här med matlagning

I åtta veckor nu har jag varit duktig och gjort veckoplanering och veckohandling, i åtta veckor har jag lagat mat nästan varje kväll och haft med mig matlådor varje dag. Jag är faktiskt imponerad, tror aldrig jag har gjort det så många veckor i rad förut. Om jag ska vara ärlig så har jag aldrig tyckt om att laga mat, under åren med exmannen så sträckte sig min matlagning till att åka och köpa pizza. Han lagade all mat och fixade matlådor till oss båda, under tiden jag viktväktade så lagade han pointsberäknade matlådor åt mig – jag hade det verkligen bra! ….när det kom till att slippa matlagning alltså.

Tråkigt är det också att bara laga mat till sig själv. Det enda positiva är att jag är den enda som behöver äta eländet om jag misslyckas, men som tur var så händer det inte allt för ofta. Denna vecka är jag inne i en matlagningssvacka och idag blev det bara äggmackor till middag (men jag åt en ordentlig lunch). Nu håller jag på och steker vitkål som jag ska ha ihop med köttfärssås som jag gjorde förra veckan och frös in. Tack och lov för frysen! Eftersom jag är inne i en svacka så gör jag tillräckligt med vitkål för att jag ska ha till två matlådor och dessutom till i morgon kväll. Att äta samma rätt flera måltider i följd har jag inga problem med.

Vitkålen klar, matlådorna fixade. Nu säger jag som jag sagt flera kvällar tidigare, dags för sängen. I morgon ska jag ha en student från grundutbildningen med mig, dags att sälja in operationsjuksköterskeyrket!

Nr 36 av #blogg 100.

%d bloggare gillar detta: