#enfemma om dagen

Jag är extremt ovillig till att gå upp tidigt, helt klart en nackdel när man jobbar inom vården. Jag vill ta vara på varje minut som jag kan sova så jag har aldrig förstått anledningen med att snooza. Om du vet att du måste upp senast en viss tid för att hinna till jobbet genom att gå/cykla eller åka buss/tåg, varför ställer man inte klockan på den tiden då? Nej, istället så har man klockan att ringa tidigare för att sedan behöva vara vaken och snoozar flera gånger. Jag ställer klockan på en noga uträknad tid för att jag ska hinna göra mig klar tills det är dags att gå, jag blir sur om jag vaknar före klockan ringer – även om detta visar sig vara bara någon minut innan det är dags att gå upp. Jag vill sova varje möjlig minut!

Därför är det rätt olikt mig att jag haka på @bybalsam´s utmaning #enfemma. Att träna fem minuter på morgonen när jag går upp?! Jag?! Ett skämt, det skulle man kunna tro, men jag har bestämt mig. Eftersom jag för tillfället bara springer så tyckte jag detta var en bra utmaning att hoppa på. Även om det är på morgonen, så idag ringde klockan fem minuter tidigare än vanligt. Vaknade med många svordomar i munnen och suckade ljudligt innan jag kom på varför klockan ringde så tidigt. Hoppade ur sängen och gjorde dagens övning i fem minuter. Hurra för mig! Nu är det bara att fortsätta i fem veckor till, kommer bli många suckar…

Om jag nu tycker att det är så jobbigt att gå upp tidigt så kan man ju fundera över varför jag inte går och lägger mig tidigare på kvällen. Fast det spelar ingen roll, trots att jag lägger mig tidigt så vill jag sova mina minuter på morgonen och detta även om jag redan sovit i tio timmar. Sån är jag, kvälls- och nattmänniska och verkligen ingen morgonmänniska och kommer nog aldrig att bli.

Nr 20 av #blogg 100.

%d bloggare gillar detta: