Hjärtan

Lite julklappar till mig själv, beställt från Campadre. Nu tänkte jag, hör och häpna, göra ischoklad. Enda julrelaterade jag gör, har aldrig varit förtjust i julen (inte ens när jag var liten). Har ingen som helst julkänsla, och inte heller någon julstress vilket bara är skönt. Och så läser man här och var om alla som har fixat gran (vissa redan för flera veckor sedan) och allt annat hur de längtar efter julen…och jag förstår ingenting. Längtan uttryckte det bra: Man hör alltid folk säga att julen är barnens högtid. Om man inte har några barn då? Ska man då inte fira jul?

Post navigation

  5 Replies to “Hjärtan”

 1. 20 december 2011, 16:35 at 16:35

  Julen är en högtid helt enkelt. Skulle aldrig begränsa den till bara barn. Jag tycker det är en högtid då man firar för att pigga upp när det är som mörkast med god mat, mys och julklappar. Älskar att ha gran och sånt för den lyser upp så fint i vardagsrummet.

  • Mia
   20 december 2011, 17:08 at 17:08

   Fast jag tycker ju inte om någon av våra svenska högtider, har alltid tyckt att de bara är jobbiga. Jag tycker inte heller julmaten är nå god, och någon mys vid jul har jag i stort sett aldrig upplevt….och klappar får jag knappt. Och för att fortsätta, har aldrig haft någon gran. Antijul, ja visst, men för mig har julen större delen av mitt liv bara varit något jag var tvungen att genomlida. Varit som vilken helgdag som helst när jag var liten, dvs pappa relativt ofta full. Och som tonåring var julen slut kl 12:30 eftersom mina styvsyskon då skulle till sin far.

   • 21 december 2011, 01:55 at 01:55

    Det är väl det som är skillnaden. Jag har haft en förälder som tagit bra ansvar när jag var liten, så jag har bra minnen. Plus att jag minns gånger då vi firat alternativ jul eftersom mormor och morfar hjälpte till och ordnade jul åt såna som hade det svårt.

    Däremot vägrar jag dras med i hetsen. Jag sätter upp granen och försöker städa undan det värsta. Jag tokpyntar inte och jag skaffar bara den mat jag känner för (läs gravlax). Nu när Mattias föräldrar + syrra börjat komma hit så blir det knytkalas. Det håller också nere pressen.

    Ni får komma hit och fira nån gång. Det är som en vanlig helg med julgran (plast), lite paket och julgardiner i köket. 🙂

 2. 20 december 2011, 16:35 at 16:35

  Och ja just ja. Supersöta hjärtan! <3

  • Mia
   20 december 2011, 17:09 at 17:09

   Men mina hjärtan är supersöta iaf. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: