Hur mycket kan en människa blöda egentligen?

Nej, jag väntar mig inga svar på den frågan för jag vet svaret. Och frågan kanske istället skulle vara ”hur mycket kan en människa av kvinnligt kön egentligen blöda?” Och från och med här kan känsliga karlar och andra som inte vill läsa om det elände som vi tjejer måste gå i genom (varje månad) sluta läsa på en gång, för det kommer inte bli vackert.

Jag är så trött på det här nu, på blödande alltså. Jag hade inte gnällt om jag hade varit som jag skulle, dvs blött lagom mycket regelbundet en gång i månaden men det gör jag ju inte. Långt därifrån. Jag hade inte heller gnällt, åtminstone inte lika mycket, om jag som förut blödde 14-21 dagar var tredje månad. Men inte heller det gör jag ju. Nu blöder jag betydligt oftare och jag orkar inte, jag orkar verkligen inte med det längre. Så då kan man fråga sig varför jag inte uppsökt vården för att få slut på det denna gång. Och det är verkligen en himla bra fråga som jag faktiskt själv ställt mig ett antal gånger de senaste dagarna. Om det finns ett rätt svar så är det nog mest för att jag inte orkar nu och då menar jag på det psykiska planet. För att gå till gyn är så oerhört förknippat med något annat som är jobbigt för tillfället, det vill säga den ofrivilliga barnlösheten. Anledningen till att jag blöder för mycket är ju också anledningen till att jag inte kan få barn, jag har ingen fungerande ägglossning. För det är ju inte så att jag är ovan precis att ligga i en sån där hemsk gynstol eftersom jag en gång i tiden gjorde det flera gånger i månaden. Sen är det mindre kul att göra det när man blöder floder men det säger alltid att de är vana. Fast det gör det ju inte roligare för mig ändå.

Och sen så lyssnar de inte på mig och vad jag vill, orkar helt enkelt inte ta den striden nu. Det är bara att vänta ut eländet, som vanligt. Fjortonde dagen nu och inte det minsta tecken till att det är på väg att ta slut, det kommer fortfarande störtfloder som får mig att rusa till toaletten i parti och minut för att jag tror jag har blödit i genom. Inte kul alls. Som sagt, det är inte lite som kommer, utan ofta stora ”härliga” levrade klumpar.

Jag blir så trött. Så trött.

%d bloggare gillar detta: