Om att förstöra för sig själv

Jag har två mål som jag vill nå, har fler men dessa två är de som står överst på listan. Vilka är det då? Jo, det ena är att jag vill nå min målvikt, något jag försökt nå sedan 2001. Det andra att jag vill flytta till en lägenhet som jag verkligen vill bo i, det vill säga inte i denna hyresrätt i ett område där jag knappt vågar gå ut när det är mörkt.

Det här är saker som jag verkligen vill. Men ändå förstör jag för mig själv. Ta det här med vikten till exempel. Jag vet att jag inte mår bättre av att äta, och med äta menar jag då alla onyttigheter som jag är så duktig på att stoppa i mig. Men ändå gör jag det. Och mår bara sämre och kommer inte precis närmare mitt mål att nå min målvikt. Ett annat sätt att förstöra för mig själv när det gäller viktminskningen är att inte träna eller röra på mig. Inte heller det mår jag bättre av utan jag blir bara slö och energilös.

När det gäller att köpa en lägenhet så är det lättjan som förstör, eller oviljan att ta tag i saker och ting. Visst, jag tittar på lägenheter på Hemnet men mer än så blir det inte. Jag har inte kollat med banken om lånelöfte, jag sparar inte pengar som jag borde utan lever i min slösavärld. Skulle visserligen inte klassa i Lyxfällan men det vore ju bra om jag kunde vara duktigare med ekonomin. Jag går inte back, jag har inga skulder som jag inte kan betala, det är bara det att jag inte lägger undan så mycket som jag verkligen borde. En anledning att jag inte tar tag i det här med lånelöfte är rädslan att bli besviken. Jag kollade ju med min förra bank då jag skulle flytta ifrån missarnas fd husse och det besked jag fick då var inte upplyftande och inte alls något som skulle räcka i denna stad. Men sen dess har jag ökat en hel del i lön och snart blir det ytterligare lite med då jag börjar med rotation.

Det största sättet jag förstör för mig själv på är att vara lat. Jag MÅSTE sluta med det, bara det ett mål i sig.

Post navigation

%d bloggare gillar detta: