Flytta ut vs flytta in

Finns helt klart en fördel med att flytta in, eller ska jag säga komma i ordning efter en har flyttat in. Du har allt ditt på plats och du kan gå och dona i din egen takt. Du kan, om du vill, sätta dig på golvet (eller om något annat sittvänligt finns tillgängligt) och bara vara i ett par minuter eller ännu längre. Det är egentligen ingen stress, förutom det faktum att det är skönt när man väl är klar.

När man flyttar ut å andra sidan, eller ska jag här säga packa ihop sitt hem, så är det mer stress inblandat. Speciellt om det är en flyttfirma som tar hand om flytten för då finns det ju en tid bestämd då själva flyttlasset ska gå. Ack denna stress! Ja, jag får skylla mig själv eftersom jag som vanligt gjorde det i sista minuten. Då finns det liksom ingen tid att bara vara utan du måste få allt klart.

Hur som helst, i morse kom mitt pick och pack vid åttatiden. Vid tio var allt inne och de hade även byggt ihop min säng, det tackar vi för även om jag inte har något emot att bygga ihop IKEA-möbler. Sedan de åkte har jag faktiskt hunnit med en hel del, bland annat har jag fixat ihop mina bokhyllor igen. Med att fixa ihop menar jag här att sätta i hyllplan, skruva fast lamporna som sitter på den lösa översta hyllan samt sätta upp de översta hyllorna igen. Jag har packat upp alla kartonger som hade böcker i botten – 17 stycken för att vara exakt (jag har en kvar men de böckerna har jag inte läst och vill ha lite koll på dem så jag inte behöver leta efter dem bland alla de andra). Visst, böckerna står inte riktigt som jag vill ha dem men jag ville först och främst bli av med en massa kartonger. Om vi säger så här, 54 flyttkartonger tar upp en hel del plats och jag har inte så mycket plats att tillgå i denna lägenhet.

Annat jag har har gjort är att tvätta en del tvätt, sängkläder och gardiner för att vara exakt. Jag cyklade och handlade lite mat på Chopchop, mycket gott och mycket uppskattat av min mage eftersom jag vid det laget var rejält hungrig. Och nu, äntligen, ska jag krypa ner i min underbara säng och förhoppningsvis sova otroligt mycket bättre än vad jag har gjort på extrasängen de tre senaste nätterna. Min kropp kommer vara så tacksam!

Jag kommer aldrig flytta utan flyttfirma igen, inte ens om flytten går inom samma stad. Så himla smidigt! Och självklart, alltid flyttstäd, för finns det något värre än att städa sin gamla bostad.

›› 87/100 #blogg100

%d bloggare gillar detta: