Tiden som varit och tiden som kommer

Idag gör jag något ovanligt, jag skriver dagens inlägg cirka tolv timmar tidigare än normalt. Humöret är ungefär som igår, lite mer nedstämd och kanske mindre arg. Brukar visserligen aldrig vara på toppenhumör på mina endagsledigheter, avskyr att bara vara ledig en dag och har aldrig förstått varför jag envisas att lägga mitt schema så. Men så måste jag ju också få ihop mina timmar, så i slutändan har jag aldrig något val. En av dagens uppgifter är att sitta och försöka knåpa ihop ett passande schema för ytterligare åtta veckor, ska göra mitt bästa för att undvika att lägga endagsledigt…

Hittade en lista hos Julia Skott som jag tänkte kunde vara kul:

För fem år sedan var jag 32 år och hade precis flyttat ihop med missarnas fd husse i Uppsala. Jag hade varit (grundutbildad) sjuksköterska i ett år och jobbade på Akademiska. För precis fem år sedan var jag gravid, men visste inte om det. När jag väl förstod det så var ”knodden” redan på väg bort, jag fick ett MA (fördröjt missfall) – sorgligt nog det närmaste jag kommit att få barn. Senare samma år fick jag äran att bli matte till Saga och Siri, mina älskade Vimmerbytöser.

För tre år sedan var jag 34 år. Jag jobbade på akuten, ett av de roligaste sjuksköterskejobb jag haft. Jag var singel och bodde i min underbara lägenhet i Uppsala som hade varit min i några månader. Jag nätdejtade och gick bland annat på en fikadejt med en kille som inte vågade se mig i ögonen. Senare samma år träffade jag missarnas husse på en tweetup, blev sjukskriven och slutade på akuten, gick tillbaka till avdelningsjobb och började jobba heltid natt.

För ett år sedan var jag 36 år. Jag bodde med missarnas husse, hade alltså lämnat Uppsala och Akademiska bakom mig. Jag pluggade till operationssjuksköterska och hade i februari praktik på thoraxoperation. Jobbade extra på ett patienthotell, främst långa och tråkiga nätter. Senare under året tog jag examen och fick mitt första jobb som operationssjuksköterska, jag och missarna flyttade till yttre bortre och jag var singel igen, jag fyllde år och pappa dog.

Igår jobbade jag ett dagpass och gick upp alldeles för tidigt. Jag var ute och sprang på kvällen och jag var arg på pappa.

Imorgon är det dags att jobba igen, inga andra planer än så.

Om ett år jobbar jag kvar på mitt jobb och har blivit mer trygg i min yrkesroll. Jag bor antagligen kvar i yttre bortre i min lilla lägenhet, förhoppningsvis har jag då köpt en soffa. Om ett år väger jag 65 kg, är vältränad och mår bra.

Om tre år har jag nyligen fyllt 40 år – jisses! Kanske är jag kvar på nuvarande jobb, kanske har jag skrivit min magisteruppsats, kanske har jag börjat på forskarutbildningen (inte lika säker på om jag vill det längre, men saker och ting ändras ju). Jag bor nog kvar i yttre bortre men kanske har jag flyttat närmare storstaden.

Nr 27 av #blogg 100.

%d bloggare gillar detta: