Grannar *suck*

Och nej, jag menar inte teveprogrammet där både Jason Donovan och Kylie Minogue medverkade i någon gång på 80-talet (?). Jag menar grannar, grannar som bor vägg i vägg, grannar som väsnas. Jag misstänker att jag sedan jag flyttat hit fått nya grannar på mitt våningsplan, eller så har de inte varit hemma under de första veckorna jag bott här. För kanske 10 dagar sedan märkte jag att det tillkommit ett nytt läte i huset, barnskrik. Inte så att det störde på något vis, men det var ändå något nytt i min annars så tyst trappuppgång. Att de visade sig bo vägg i vägg, ja, det kunde jag ju inte göra så mycket åt. Självklart delar vi vägg på den sida som mitt sovrum ligger.

I helgen lät de som de höll på att bryta sig igenom väggen, nästan så jag gick och tittade flera gånger att de inte hade hål på väggen. Jag såg senare bevis på att de hade rivit bort lister eftersom bitar av listen låg utströdda i trappen. Idag, nu (klockan är 22:30) så håller de på och slipar den vägg som gränsar direkt till mitt sovrum och som är deras hallvägg. Ett irriterande ljud om man befinner sig på andra sidan och försöker sova….som tur gör jag ju inte det (har lite för sena kvällsvanor för att det ska vara nyttigt när man ska upp tidigt dagen efter). Hur som helst, hade nu tänkt gå och lägga mig så jag hoppas att de slutar snart. Synd att jag inte är ledig i morgon så jag kunde hämnas genom att väsnas lite från min sida, inte för att det skulle göra någon nytta eftersom deras sovrum inte gränsar till min lägenhet.

Att inte ha några grannar vägg i vägg är något jag saknar sedan jag bodde i hus, att kunna göra det du vill när du vill – det var tider det. En sak som jag inte saknar dock är att behöva skotta snö (jag och exmaken hade alldeles för stor uppfart, men å andra sidan var det bra träning). Att kunna gå ut på altanen en varm sommardag var inte heller helt fel.

Nu verkar de som de har slutat slipa, för stunden i alla fall. Då ska jag försöka göra något så ovanligt som att komma i säng före 23:00.

Och där började de igen. Eftersom jag inte har värre grannar än så här så borde jag inte klaga, ibland gör jag det ändå.

Ännu ett nonsensinlägg som blev
Nr 14 av #blogg100. 🙂

%d bloggare gillar detta: