Och man ska vara nöjd

Man ska vara mycket nöjd till och med. Ännu en natt på jobbet avklarad och jag blev kvar lite längre på morgonen eftersom vi kom in på det muntra ämnet – våra löner. Jag har ännu inte fått reda på min löneförhöjning detta år men fått reda på av vårt fackliga ombud att den kommer vara någonstans mellan 0 till 550 kr. Hon hade själv fått lite under 500 och fått höra att hon skulle vara mycket nöjd med det. Helt sjukt om du frågar mig.

Ser med spänning (eller sorg) fram emot att få reda på vad jag får, vilket lär dröja eftersom jag inte kommer träffa chefen på ett tag. Men jag tackar (obs ironi) redan Vårdförbundet vårat sifferlösa avtal som ni lyckades fixa. Jag kan verkligen inte förstå hur ni trodde att detta skulle stimulera landstingen till att ge oss mer i lön än om det hade funnits en procentsats. Som jag ser det så tar landstingen detta som ett ypperligt sätt att spara in pengar – hurra liksom – vi behöver inte ge er så mycket pengar.

Så tack, Vårdförbundet. Tack.

  5 Replies to “Och man ska vara nöjd”

 1. 03 juni 2011, 21:19 at 21:19

  Har heller inte kopplat det där med att skriva under ett sifferlöst avtal. Kanske vore nåt att använda i anställningsavtalen också?

  • Mia
   04 juni 2011, 23:29 at 23:29

   Landstingen skulle nog tycka om det i alla fall.

 2. irkirk
  04 juni 2011, 23:19 at 23:19

  Är också sjuksköterska.. Förstår heller inte hur de tänkte.. Jag vet inte vad resultatet hos oss blev men jag har inte förhoppningen att den ska få mig att jubla..

  • Mia
   04 juni 2011, 23:28 at 23:28

   Visst är det galet?! Skulle vara kul att ngn gång få anledning att jubla men är tveksam till om det någonsin kommer att ske så länge man stannar inom landstinget.

 3. reuteras
  06 juni 2011, 21:55 at 21:55

  Förstår inte att de valt ett sifferlöst avtal. Förstår inte heller hur dåligt landstingen satsar på sina anställda. Snåla besparingar leder ofta till ökade kostnader i längden då personalen tappar motivation.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: