Sorg

En av min barndoms/tonårstids stora favoriter finns inte längre. Patrick Swayze har förlorat kampen mot cancern. Mina tankar går till hans fru som har förlorat sin livs kärlek, de gifte sig redan 1975. Undrar om man någonsin får uppleva en sådan kärlek…

Mitt favoritminne av Patrick var när jag och syrran var och såg Dirty Dancing på bio. Min syster var då gravid med sin äldsta dotter som sparkade i takt med musiken. Favoritscenen från filmen är inte någon dans med Baby utan när Johnny dansar mambo med den kvinnliga dansläraren. (Hittade ett klipp.)

Precis som Linda såg jag honom lite som en fadersfigur. Det var en tid då jag såg mig som föräldralös fast båda mina föräldrar var i livet. Min mor hade inte ännu kastat ut mig och sagt att hon aldrig ville se mig mer, hon tryckte ner mig på andra sätt och min far hade sina problem som gjorde att jag bara ville fly från verkligheten. Drömde gärna om andra föräldrar och då ibland Patrick och hans fru Lisa. Fåniga tankar men som höll mig vid liv.

Han lider inte längre i alla fall…

%d bloggare gillar detta: