Dagens lista

Söndag i soffan framför dagens tremil från Holmenkollen. Inspirationen är lika med noll så jag tänkte att det får blir en lista om jobb idag.

1. Vad ville du bli när du var liten? Jag hade ambitiösa planer som liten, jag skulle bli bibliotekarie och sen skulle jag dessutom skriva böcker på nätterna. Jo jo. Jag sökte faktiskt till bibliotekarieutbildning men jag kom inte in, vilken tur.

2. Vad trodde du att du skulle bli när du var tonåring? Under de tidiga tonåren så hade jag inga tankar alls på vad jag skulle göra som vuxen. När jag blev äldre, men fortfarande var tonåring så var det mer och mer tankar om att bli arkeolog som började växa fram. Det blev mer än tankar och jag har en examen i klassisk arkeologi (arkeologi inriktat på medelhavsområdet), även om jag aldrig jobbat som arkeolog.

3. Vilka var dina bästa / sämsta ämnen i skolan? Mitt bästa ämne var historia, jag har alltid varit intresserad av det. Mitt sämsta är svårare att svara på, det fanns inget som jag var direkt sämst på. Däremot var jag aldrig förtjust i de naturvetenskapliga ämnena.

4. Vad gjorde du efter gymnasiet? Jag åkte som au pair till USA. Efter det kände jag mig stark, kände att jag kunde klara allt!

5. Vilket var ditt allra första jobb? Innan allt blev klart med min resa till USA så jobbade jag på ICA, jag satt i kassan och stod i charkdisken. Det gjorde jag när jag kom hem från USA också, innan jag började plugga arkeologi.

6. Vad har du haft mer för yrken? Jag har jobbat som guide, personlig assistent, (grundutbildad) sjuksköterska, receptionist på patienthotell och specialistsjuksköterska inom operation (det vill säga operationssjuksköterska).

7. Vad går ditt nuvarande jobb ut på? Omvårdnad av patient under operation, vilket innebär mycket mer än att bara instrumentera och assistera vid operationer.

8. Vilka är dina starka / svaga sidor på ditt jobb? Min starka sidor är att jag är flexibel och att jag inte stressar upp mig vid akuta situationer som kan uppstå. Jag kan förutse vad som kommer att hända och vad kirurgerna vill göra härnäst, vilket självklart blir lättare när de är ingrepp man är van vid. Svaga sidor? Nej, de vill jag inte fokusera på här.

9. Nämn något som du är extra stolt över att ha gjort i ditt jobb? De gånger jag är del av ett team som verkligen räddar patienters liv i urakuta situationer.

10. Vad skulle du vilja jobba med om du inte hade det yrke du har i dagsläget? Jag vet inte specifikt vad jag skulle vilja göra men ibland önskar jag att jag hade ett jobb där man har sin egen plats, sitt eget skrivbord, sin egen dator.  Ett jobb där man kan ha vanliga kläder, gå på lunch när man vill. Ibland skulle det vara skönt att inte jobba i blå pyjamas och mössa.

11. Vad tror du skulle vara det sämsta jobbet för dig? Ett jobb där jag inte träffar människor, är alldeles för social för det och vill ha arbetskamrater. Jag skulle inte heller passa som chef, är för konflikträdd för det.

12. Vad gör du om fem år? Om fem år jobbar jag fortfarande som operationssjuksköterska, kanske på den avdelning som jag börjar på i sommar eller kanske någon annanstans. Kanske har jag tagit steget till att jobba på bemanningsföretag, kanske ha jag sökt mig till ett företag för att bli säljare. Who knows!

›› 12/100 #blogg100

 

%d bloggare gillar detta: