Pärlan är hemma!

Nu måste jag bara lära mig cykla på henne, min fina Nishiki Pulse.

Pärlan!

Beställde ju cykel tidigare i veckan och igår ringde de och sa att den fanns att hämta – tjohoo! Eftersom jag hade annat för mig igår så hämtade jag henne idag. Min plan var från början att cykla hem från affären men jag valde istället att ta en promenad och sedan pendeln. Provcyklade dock sista biten hem och det kändes bra, men så ovant men denna sorts cykel. Jag tror att vi kommer bli bra vänner när vi vant oss med varandra. Väl hemma tittade jag på lite filmer på YouTube om att skruva fast klossar på skorna, att klicka i och ur pedaler, hur man växlar, med mera, med mera. Den riktiga premiärturen blir i morgon, det vill säga om vädret tillåter. Ser fram emot det med spänning och lite skräck. 🙂

Visst är hon fin! :)

Visst är hon fin! 🙂

Igår var jag och köpte cykelskor och även det är ju en ny värld. Jag var in på en cykelaffär efter jobbet och fick hjälp med att prova ut ett par skor. Valet föll till sist på ett par svarta Specialized Ember med BOA vridfäste. Provade tre olika märken och tyckte att ett annat par Specilized skor satt bäst men att de var för hårda ovanpå, fick prova dessa som var mycket mjukare på grund av att man inte har ett hårt plastband över foten. Är supernöjd och jag hoppas jag kommer fortsätta vara det när jag cyklat med dem.

Allt det här kostar ju en del och jag har egentligen överskridit den budget som jag hade tänkt mig när jag började planera för #projekttjejklassiker2014 men eftersom jag får tillbaka en hel del på skatten i år så valde jag att utöka min cykelbudget. När det gäller utrustning för resten av projektet så är det nu bara en våtdräkt (och skor?) kvar att inhandla. Jag hoppas och tror att just cykel kommer bli en motionsform som ska passa mig.

›› 43/100 #blogg100

%d bloggare gillar detta: