En lista om min tid

Jag hittade en lista hos Sara och eftersom jag inte har något bättre att skriva om idag så tar jag och lånar den.

Vad är ditt förhållande till tid?

Har jag något förhållande till tiden? Jo, det har jag nog. Jag tycker ofta att tiden inte räcker till när det kommer till avkoppling/ledig dagar, men samtidigt tycker jag ibland att tiden är för långsam och de lediga dagarna går för långsamt. Jag antar att detta beror på vad jag för tillfället tycker om ensamheten, är den min vän (min tröstande filt) så får tiden gå hur långsamt som helst. Är den däremot inte min vän och jag känner mig ensam, ja då vill jag hellre att den går snabbt. Av någon anledning går tiden snabbast när jag känner att jag borde gå och lägga mig eftersom jag måste upp tidigt dagen efter. Dumt av den!

Vilken tid på dygnet gillar du bäst?

Sen kväll och tidig natt, jag är en nattuggla och har alltid varit. Har alltid till exempel haft lättare att plugga vid denna tid och det är även då kreativiteten brukar komma krypandes. (Men jag gillar även tiden mellan 7-10 om jag har sovmorgon, älskar att sova på förmiddagen!)

Vilken är den bästa veckodagen?

Det beror på hur jag jobbar, jag jobbar inte måndag till fredag och min bästa veckodag är en dag då jag är ledig. Och ja, det kan vara vilken dag som helst inte veckan, precis som lördag och söndag kan vara jobbdagar.

När går tiden som snabbast?

Den går snabbast när jag vaknar en tid innan klockan ringer på morgonen, kanske en eller två timmar innan, och sen helt plötsligt är det dags att gå upp.

När går tiden som långsammast?

När jag väntar på att nattpersonalen ska komma in och lösa mig på långdragna operationer. När man redan är trött och slut och bara vill hem. När man vet att de började jobba för stund sedan men ännu inte kommit in, och klockan kryyyyper sig sakta närmare hemgång.

Hur länge tar det för dig att sminka dig?

På morgonen innan jobbet, typ en minut. Annars? Jag sminkar mig ju inte särskilt ofta för andra anledningar men det brukar nog ta uppemot en kvart eller mer.

Vilken tidsepok skulle du vilja leva i bortsett från denna?

Ah, svårt att välja! Romarriket. Eller medeltiden. Eller tiden innan amerikanska inbördeskriget (på grund av kläderna, I must say.) 1800-talet. Finns så många att välja på!

Äter du fort eller sakta?

Hallå, jag är sjuksköterska, fort så klart!

Vad gillar du mest att lägga ner tid på?

Jag vet faktiskt inte. Skulle kunna säga träning men det är inte helt sant.

Vad gillar du minst att lägga ner tid på?

Städning, beroende på humör och ljudbok för stunden. Eller så har jag inget bra svar här heller.

När brukar du gå upp och lägga dig på vardagar?

Oftast alldeles för sent. Om jag ska upp tidigt till jobbet försöker jag släcka innan 23:00 men det blir oftast några minuter efter. Om jag har sovmorgon eller ledig dag så blir det närmare midnatt eller därefter.

Ditt längsta förhållande?

Med min exman, cirka 8 år beroende på hur man räknar.

Vad är den längsta perioden du varit singel?

Som ”vuxen” är det den period som jag är inne i nu….det närmare sig fyra år, om jag inte minns fel.

Vad gjorde du för tre timmar sedan?

Jag var på ett svettigt Spinning Puls-pass.

Vad gör du om tre timmar?

Förhoppningsvis så sover jag, eller det är jag ganska så säker på att jag gör eftersom jag sov dåligt natten som var.

Var ser du dig själv om tio år?

Sådana frågor har folk ställt mig förr och jag brukar aldrig kunna svara på dem av den enkla anledningen att jag inte brukar planera så mycket hur mitt liv ska se ut eller bli. Jag antar dock att jag fortfarande är operationssjuksköterska, däremot är det inte säkert att jag är kvar på samma jobb som just nu. Förhoppningsvis så tränar jag fortfarande löpning, cykling och skidåkning och gör några lopp då och då. Kanske har jag träffat mitt livs stora kärlek eller så lever jag fortfarande ensam. Bara att vänta och se.

›› 49/100 #blogg100

%d bloggare gillar detta: