Sömnlöshet och lite kakor på det

Att jag fortfarande är vaken och relativt pigg efter en nästan sömnlös natt är ett under. Eller nej, inget under, bara dumheter. Jag borde vara trött och jag borde nog egentligen sova eftersom klockan ringer tidigt även i morgon. En trötthetsblogg är vad detta har blivit vilket får mig att fundera på om mitt blodvärde har sjunkit. Jag menar i just att jag borde vara trött idag, men som jag alltså inte är, för idag beror det ju på att jag sov dåligt natten som var. Men de andra gånger den senaste tiden, kan det möjligtvis bero på ett eländet krånglat mer den senaste tiden. Nja, jag tycker inte det borde bero på det för så mycket har jag inte blödit…men man vet ju aldrig, blodvärdet kan ju ha sjunkit på grund av det plus andra anledningar.

Nattens sömnlöshet berodde delvis på att det var för mycket tankar som snurrade – om framtiden, om boendet, om jobbet, om tränandet, om vikten, om maten, om godissuget, och så vidare, och så vidare. Jobbigt. Jag hoppas detta var en engångsföreteelse och att jag i natt får sova bättre.

Boendet. Jag trivs i min lägenhet och den är egentligen lagom för mig och missarna, men jag tror att Saga och Siri skulle må bättre i en större lägenhet. Och ja, jag också för ett riktigt sovrum som inte blir så varmt och en balkong skulle inte vara helt fel. För mig är det oerhört viktigt att jag kan må bra i där jag bor, och det gör jag här men mer yta hade inte varit fel. Det får mig att fundera på att det egentligen är dumheter att flytta närmare staden, för då lär jag knappast ha råd med en större lägenhet. Jag trivs dessutom bra här i Yttre Bortre. Jag har nära till natur och elljusspår vilket är ett stort plus, matbutiker finns även det inom räckhåll och det tar inte heller allt för lång tid att ta sig till jobbet. Kanske borde jag titta på att hitta en större lägenhet här i området istället. (Och jag vet nu att Maria skriker nej när hon läser detta eftersom hon tycker att jag borde flytta till hennes landsända. Kan meddela henne att en annan Maria inte alls tycker det är något alternativ eftersom hon vet hur det är att bo där.) Hur som helst, det tål att tänkas på och jag får låta tanken gro lite och se hur jag tycker sen.

I goodiebagen från Blogger Boot Camp fanns en påse Dumle Dark och nu är jag sugen på att baka lite Dumlekakor med dem. Risken är förvisso överhängande att jag kommer äta upp dem innan jag kommer mig för att baka. Och egentligen borde jag inte äta dem eller några kakor alls. *suck* Vi fick kakor på jobbet idag, någon form av mördegskaka med kakao i plus en Center i mitten, hur goda som helst och jag kan erkänna att jag nog åt mer än två. En kollega i schemagruppen hade bakat dem för att alla på jobbet hade lagt sitt schema i tid för första gången. Inte illa, hoppas vi får kakor varje gång vi är duktiga och gör det i tid. Eller kanske inte…

›› 17/100 #blogg100

%d bloggare gillar detta: