Att bryta vanor och skapa nya

Fem veckor avklarade med min ”nya” livsstil, det vill säga äta bättre och röra på mig mer. Jag har förutom mina två dagar iväg på kurs förra veckan ”skött mig bra”, jag har ätit enligt den plan jag gjort upp och sprungit enligt schemat i appen 10K Runner. Jag är stolt över mig själv, jag är nöjd. Under dessa fem veckor har det funnits dagar då jag mått dåligt, dagar då jag i vanliga fall skulle ha skitit i allt och köpt mina gifflar, glass, chips och godis – men det har jag inte gjort.

Tanken var att jag skulle låta det gå några veckor så jag ordentligt kom in i denna livsstil igen, för att sen ta tag i ett beroende jag har – Pepsi Max. Idag var dagen då jag skulle sluta dricka på vardagarna och bara köpa en flaska (1.5 liter) till helgen. Men idag så var jag inte lika övertygad längre om att detta var dagen då beslutet skulle genomföras och testas. Jag var och veckohandlade efter jobbet, jag köpte ingen Pepsi Max (den var slut!) men känner på mig att det kommer ske i morgon.

Så minska ner på Pepsi Max…jag börjar i mars istället.

Nr 13 av #blogg100

%d bloggare gillar detta: