Tre veckor avklarade, bara elva kvar

För några veckor sedan började jag använde mig av appen 10K Runner idag sprang/gick jag pass nummer nio. Dagens pass var dock ett sådant där som man har ibland, ett pass då inget känns bra. Det är för varmt (nollgradigt), snömodd så man vid varje steg halkar lite bakåt, tunga ben, dåligt humör etc. I vanliga fall brukar känslan bli bättre ju längre tid jag håller på, men inte idag – snarare tvärtom. Men av tidigare erfarenhet så vet jag att man ibland har sådana här pass då inget tycks stämma, ibland är passet efter ett av de bästa man haft. Alltså bara att härda ut.

20130127-212749.jpg

Så vad tycker jag då om 10K Runner? Jodå, jag är nöjd. Mycket smidigt att den säger åt mig när jag ska springa och när jag ska gå, men den går långsamt framåt. När jag började springa för tre år sedan så använde jag mig av ett träningsprogram från tidningen Topphälsa, efter fyra veckor sprang jag 40 minuter i sträck. Med 10K Runner får jag i slutet av vecka fyra utmärkelsen ”1/2 way to 5k badge”…men jag stressar inte, jag fortsätter i deras tempo.

Som den appnörd jag är så använder jag mig fortfarande av Nikes Running, mycket för att mina första löpskor var Nike+. Måste säga att det fungerade bäst då jag hade en sensor i skon, nu när jag använder GPS så får jag sällan en sträcka som stämmer. Idag visade den det dubbla mot vad min Garmin hade mätt upp och den påstår även att jag sprungit en kilometer på 41 sekunder! Så kanske gick det inte så dåligt idag trots allt. 😉

Nr 5 av #blogg100

%d bloggare gillar detta: