Jobbhelg

Det här med att behöva jobba helger är inte alltid något jag är förtjust i, speciellt inte om jobbhelgen innebär två dagturer eftersom klockan då ringer orimligt tidigt. Visst, det kan vara skönt också att jobba helg (förutom den biten med att klockan ringer tidigt, för det är aldrig skönt). Vi är mindre personal som jobbar per pass, mycket bra ibland och sämre andra gånger. Det kan var lugnt och skönt, vi äter frukost och lunch tillsammans, tittar lite på tv, gör någon operation då och då. Eller så kan det vara precis tvärtom, är fullt upp och stressigt, vi hinner inte äta vare sig frukost eller lunch, operationerna avlöser varandra och vi ser det andra teamet först när det är dags att gå hem.

Idag var det en tidig morgon, jag var riktigt trött när klockan ringde. Idag blev det ett lugnt pass, några enstaka kortare gynoperationer och inga på kirurgsidan. Vi tittade på Paralympics och sen även femmilen från Holmenkollen. Hann med att äta både frukost och lunch. Inget att klaga på alltså.

Så vad är att föredra? Att det går i ett eller att det är lugnare? Båda alternativen har sina fördelar men jag hade nog föredragit ett mellanting mellan de två.

Jag skulle gärna slippa jobba helg men det skulle innebära att jag blev av med mina lediga vardagar, och det vill jag däremot inte. Det finns operationsavdelningar som bara har operationer dagtid. Inga kvällar, nätter och helger, men klockan skulle ringa tidigt varje dag. Många önskar ha det så, jag är inte där än. Men kanske en dag i framtiden….

…men till dess kommer jag gnälla över helgjobb, för det är inte kul att behöva jobba när ”alla” andra är lediga. (Å andra sidan så har jag inget liv, så varför ska jag vara ledig för.)

Och med de orden går jag och lägger mig, för klockan ringer orimligt tidigt även i morgon och jag har en liten förhoppning om att jag kommer vara lite piggare om jag får någon timme mer sömn än vad jag fick föregående natt.

›› 8/100 #blogg100

%d bloggare gillar detta: