På besök i det förflutna…

…eller något åt det hållet. Det är tre år och fyra månader sedan min pappa dog, tiden går. Antalet gånger jag varit hem till min styvmor sedan dess kan räknas ena handens fingrar. En anledning till att det inte blivit fler gånger är för att jag tyckt det varit jobbigt eftersom hon bodde kvar i huset där de bodde tillsammans, i huset där jag bodde från jag var 12 till jag flyttade hemifrån. Många minnen, en del bra men tyvärr även många dåliga. Det har varit konstigt att vara där efter han dog, han saknades. Jag kommer ihåg när vi var där innan begravningen och min farbror kom in i vardagsrummet där vi satt. Han såg precis ut som pappa, samma kroppshållning, samma längd.

Men hur som helst, idag var jag dit. Min styvmor har sålt huset, något hon enligt mig borde gjort för länge sedan eftersom det varit såmycket jobb med ved och tomt. Nu håller hon på att rensa ur och hade tre kassar med massa skolböcker och skrivhäften som var mina. Skrivhäften från lågstadiet upp till gymnasiet, jag visste inte ens att allt det fanns kvar. Kändes skumt att läsa sitt klotter från tråkiga lektioner i högstadiet, om olycklig kärlek och dumma lärare. Eller att se sin första mattebok. Jag valde att spara tre saker, en påse jag sytt i syslöjden, ett album med bokmärken (visserligen inte från skoltiden men en sak från barndomen) och en arbetsbok från lekis. I boken hade jag ritat ett fint självporträtt, kunde inte slänga den. Men allt annat slängs, såg ingen anledning till att spara på det.

›› 55/100 #blogg100

%d bloggare gillar detta: