Den gör ont idag.

Barnlösheten. Den gör ont idag. Och jag hatar att den fortfarande efter så många år kan tynga ner mig så, ligga så tung över mina axlar att jag knappt orkar resa mig upp. Jag hatar att den fortfarande kan få mig att gråta. Vill inte ha dessa tårar som rinner ner för mina kinder. Vill kunna vara glad, vill kunna släppa dessa känslor, vill må bra. Men det gör jag inte. Jag gör inte det, och jag hatar det.

På något sätt har barnlösheten blivit symbolen på allt misslyckat i mitt liv, kronan på toppen. Alla svårigheter jag upplevde under min uppväxt, rånen när jag jobbade på ICA, mitt misslyckade äktenskap, misshandeln… Och sen, barnlösheten, alla misslyckade hormonbehandlingar, inseminationer och provrörsbefruktningar. Den jävla barnlösheten som jag har mina underbara hormoner att tacka för.

För saken är ju den, jag vill fortfarande. Jag vill ju ha barn. Hatar att jag inte kan släppa den längtan, den äter på mig, den sparkar på mig när jag redan ligger ner, den hånar mig, skrattar åt mig.

Och de säger att jag är stark. Stark som har orkat med allt. Så varför känner  mig då så liten och svag? Varför vill jag då bara krypa ihop i fosterställning och skita i allt?

  2 Replies to “Den gör ont idag.”

 1. Hanna
  15 oktober 2010, 23:01 at 23:01

  När jag ser dig med mina barn önskar jag o tänker jag…om du ändå fick uppleva detta själv. Tjejerna föll pladask fö "moster " Maria! Önskar jag kunde hjälpa dig…önskar jag visste mer om vad du gått igenom,,vill lära känna dig. Skickar en stor kram full med omtanke o värme!! Jag tänker på dig..och på er!! Varm kram från Hanna

  • Mia
   21 oktober 2010, 16:18 at 16:18

   Tack för den stora kramen, sådana hjälper mer än du anar. Och angående att veta mer om vad jag gått i genom så kommer bitar av det fram här nu och då. Skulle det vara något du undrar så brukar jag aldrig ha problem att prata om det heller, fast visst, ibland kommer det en tår eller två. Det är bara när den är som tyngst som tårarna faller som regn, det händer inte så ofta tack och lov.

   Dina döttrar är världens underbaraste, så glad att hela din familj finns i mitt liv. <3

   Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: