Vecka 3

Tredje veckan förbi och som vanligt har den bara sprungit förbi, känns som jag upprepar mig varje vecka. Denna vecka har träningsmässigt varit bra men absolut inte när det kommer till vikten och mitt ätande. Och jag förundras över att jag redan efter två veckor är tillbaka på mitt gamla invanda mönster då det kommer till ätande. Vänd på hästen genast, eller borde jag skriva grisen?

Träningen

Måndag: Styrka
Tisdag: Löpning
Onsdag: Vila
Torsdag: Löpning
Fredag: Styrka
Lördag: Löpning
Söndag: Styrka

Löpningen

Alla veckans pass blev gjorda och två av dem kändes riktigt bra! Veckans första var lite av en pina när jag inte hade någon ork den sista löpintervallen. Lördagens pass och veckans sista kändes däremot amazing! Jag är nu uppe i att springa 3 x 8 minuter och jag försöker fortfarande hålla ett högre tempo än vad jag gjort de senaste åren. Eftersom intervallerna nu har blivit så pass långa så har jag hunnit springa en kilometer och i lördags så hade jag en kilometertid under 7 minuter på alla tre intervaller. Jag vet att detta inte är mycket att skryta med men när det kommer till mig så är det faktiskt bra. Så pass snabbt har jag nog inte sprungit sedan den sommaren jag började springa då jag nästan klarade 5 km under 35 min….och då vägde jag cirka fem kilo mindre.

Vikten

Ja, vad ska jag säga. För mycket pepparkakor. Och choklad. Eller inte så mycket choklad egentligen, hade kunnat varit mycket mer. Men på det stora hela har jag ätit fel och jag föll alldeles för lätt tillbaka i gamla invanda vanor. Veckan minus blev magra 0,1 kg, det vill säga nästan inget alls.

Idag var jag (läs måndag eftersom jag sitter uppe alldeles för sent och på fel sida midnatt) var jag på ny BIA-mätning. Sedan förra gången hade jag minskat 1 kg och denna gång hade jag minskat i fett men tyvärr även i muskler. Jaha, så jag har tränat men inte stoppat i mig rätt saker? Vad var det jag skrev där ovan, vända på grisen? Det är dags nu. Men först ska det visst komma en jul också.

Post navigation

%d bloggare gillar detta: