Dag 5 – Lär dig något nytt

Att göra något som du anser ligger utanför din kapacitet är en utmaning som resulterar i att ditt självförtroende får en knuff och att dina grå celler får lite att fundera över.

En dag då jag kunde ta ledigt, jag citerar: ”Du kanske är den typen av människa som älskar att plocka isär din CD-spelare under ett veckoslut och sedan sätter ihop den utan några som helst problem. Det är ju fantastiskt i så fall, och då kan du ta ledigt resten av dagen.”

Tekniken är inget ”stort mysterium” för mig, visserligen tror jag inte att jag skulle kunna plocka ihop en CD-spelare igen men det har jag inte heller någon nytta av att att kunna. Men jag behöver inte lära mig hur mikrovågsugnen fungerar, hur jag lagrar telefonnummer i mobilen eller hur jag programmerar videon – för det kan jag redan. Det man skulle lära sig skulle dessutom vara något som man kan ha användning för i det dagliga livet och jag har inte kommit på något sådant. Visst, det finns säkert någon teknisk pryttel på akutrummet men inte som jag har användning för än eftersom jag inte är inskolad där.

Så, en ledig dag var det idag.

%d bloggare gillar detta: