Dag 1 – Le

Att le är positivt. Ett leende ger en positiv början på alla samtal och möten. Det har en uppmuntrande inverkan och problemen blir lättare att ta itu med. Pigga upp dig själv med ett leende!

Igår var första dagen, den första uppgiften – att le åt alla som förtjänar ett leende. Exempelvis mot busschauffören, när du svarar i telefon. Att komma ihåg är att leendet måste vara äkta och att vara uppmärksam på gensvaret hos personen du ler mot.

Hur det kändes att le hela dagen? För mig är det egentligen ingen skillnad, jag ler mycket redan som det är, det är sån jag är. Även om jag mår dåligt så möter jag oftast mina medmänniskor med ett leende och dessa leenden är oftast äkta. Visst, jag avfyrar ett och annat ”ICA-leende” ibland, men igår ansträngde jag mig att le äkta hela dagen och jag tror att jag lyckades. Och de flesta leenden besvarades, även från de patienter jag mötte igår som hade ont. Jag tror nog att jag uppfattas som en ganska glad person av de personer som inte känner mig så bra. De som känner mig bättre, de som jag har öppnat mig för, vet nog att jag har en del mörkt och tungt som jag går och bär på, så även om jag verkar glad kanske jag inte alltid är det.

Så det kändes naturligt för mig att le, det kändes naturligt och det fick mig att bli glad.

%d bloggare gillar detta: